Welkom bij HERKEN JEZELF

Welkom    Diensten    Over mijzelf    Actueel    Blog    Contact    Prijzen   

 

logo Herken Jezelf - Ad Hamers -  Tilburg
 

OVER MIJZELF

In dit leven was ik gehoorzaam en voldeed ik aan datgene wat van mij werd verwacht met veel innerlijke weerstand. Door te voldoen aan wat van mij verwacht werd, raakte ik steeds meer verwijderd van wie ik werkelijk was. Door te voldoen aan andermans verwachtingen raakte ik onzeker en kreeg ik een negatief zelfbeeld.

Door mee te gaan in de wijsheid van anderen leerde ik van mijn leven, van wat ik meemaakte en wat er op mijn pad kwam. Terugkijkend was het mijn levensdoel om dáár van te leren.

Sinds 1965 ben ik bezig met mijn ontwikkeling en sinds 2003 bewandel ik mijn pad van bewustwording, wat enorm motiveert om door te gaan en mij herinnert aan wie ik ooit was.

Mijn naam is Ad Hamers

Trefwoorden;
Ontwikkeling, Innerlijke weerstand, Wijsheid, Verwachtingen, Ziek zijn, Negatief zelfbeeld, Overgave, Vertrouwen, Ervaringsdeskundige, Creëren, Depressie, Burn-out, Emoties, Verandering, Zelfkennis.

Als ervaringsdeskundige ondersteun en begeleid ik mensen in meerdere vormen met als doel dat iemand weer volledig vanuit overgave en vertrouwen kan leven.

Terugkijkend mocht ik in mijn huidige leven ook leren over de zin van ziek zijn. Wat heeft ziek zijn ons te vertellen? Wat kunnen we hier uit opmaken als ziek zijn in ons leven is gekomen? Wat heb ik geleerd van mijn ziek zijn?

Ziek zijn vertelt je dat je niet verbonden bent met je lichaam. Wanneer je ziek bent betekent dit ook dat je van je levenspad bent afgeraakt. Ziek zijn vertelt je ook dat je niet jouw pad maar het pad van de ander bewandelt. Ziek zijn is nodig om tot bewust zijn te komen. Wanneer wij als mens de signalen van ziek zijn omarmen betekent dit dat wij de verbinding met ons lichaam herstellen om vervolgens weer opnieuw te leren luisteren naar wie wij werkelijk zijn.

Door ziek zijn te beleven als iets negatiefs van wat ons op dat moment overkomt hebben we de zin van ziek zijn nog niet begrepen. Ook wanneer we ons ziek zijn willen onderdrukken begrijpen we nog niet waarom ziek zijn in ons leven is gekomen.

Van ziek zijn mogen we leren wie we werkelijk zijn, ziek zijn brengt ons terug bij onze ware essentie! Door te kijken en te luisteren naar ons ziek zijn, leren en weten wij waarom we ziek zijn. Wanneer we gehoor geven aan ons innerlijk weten kan ziekte transformeren en bewandelen we het pad van onze ziel. Wanneer we het pad van onze ziel bewandelen zijn we verbonden met wie we werkelijk zijn, hiermee help jij jezelf en jouw omgeving. Door op deze manier de verantwoordelijkheid te nemen voor datgene wat je is gegeven, zo help jij jezelf, je omgeving, moeder aarde en al wat leeft weer terug in balans te brengen. Als mens zijn wij gelijkwaardig aan de natuur maar hebben we het vermogen om onszelf erboven of eronder te plaatsen.

In een later stadium leerde ik door middel van trainingen, opleidingen en workshops om mijn geloof te bekrachtigen en mijzelf te erkennen. Mijn opleiding is mijn leven, ik voldoe niet altijd aan verwachtingen omdat mijn leven is gecreëerd om hiervan te leren. Hier is ook geen diploma voor omdat ik juist anders ben en wil zijn. Omdat ik niet meer aan verwachtingen voldoe betekent niet dat ik een beter of slechter mens ben, ik ben wie ik ben! Een andere kijk en andere mogelijkheden. Omdat ik niet altijd meer aan verwachtingen voldoe betekent dit niet dat ik geen volwaardig mens ben! Herken jezelf ondersteunt en begeleid mensen die zich van binnen anders voelen dan wie ze laten zien te zijn.

Ieder leven is niet gemaakt om ziek te zijn, ziek zijn is slechts een hulpmiddel voor bewustwording en voor het herstellen van de balans.

Ik geloof in de positieve en negatieve kracht van ieder mens! Al wat er is, is gecreëerd door mensen.

 

 

Ad Hamers Tilburg