Welkom bij HERKEN JEZELF

Welkom    Diensten    Over mijzelf    Actueel    Blog    Contact    Prijzen   

 

logo Herken Jezelf - Ad Hamers -  Tilburg
 

BLOG HERKEN JEZELF

Deze blogsectie gebruik ik voor het delen van inzichten op basis van kennis en levenservaring. Mijn doel is dat mensen zich daarin herkennen. Voel je vrij om ook jouw beleving te delen als reactie op een onderwerp zodat ook jouw belevingen mogen gaan leven.

Vanwege de gevoeligheid van reacties op bepaalde onderwerpen worden de ingezonden reacties en teksten pas na een akkoord van de beheerder geplaatst. Alleen de naam en informatie die jij toegankelijk maakt zullen zichtbaar zijn. Jouw mailadres zal niet worden getoond aan de bezoekers van de blog.

Blog sectie

Zweethut deel 2

ALGEMEEN   /   02 februari 2019   /   2 REACTIES   /  A+ | a-
Ontvangen en loslaten
Bijna was alles geregeld, de wilgentakken zouden de laatste fase van de zweethut zijn geweest om mijn eerste proef zweethut op deze plek waar te maken. Een gesprek was nog nodig om alles kloppend te krijgen, dit gesprek liep anders dan verwacht en riep veel vragen op. Een tijdje was ik in afwachting, er gebeurde niets.

Om niet in afwachting te blijven zette ik opnieuw een deurtje open. Dit keer kwamen er twee locaties op mijn pad. De eerste voldeed niet aan mijn verwachtingen, hier kon ik niet een plek bieden die voor mij goed voelt, veiligheid om in overgave en vertrouwen te durven zijn is een plek welke ik wil bieden.

De tweede plek voelde stukken beter, zelfs op een locatie die voor mij herkenbaar was, het was fijn om hier te zijn. We keken naar mogelijkheden om een kloppende plek te gaan creëren, de plek voldeed. Wat verder in de tijd, waarin we zaken bespreekbaar maakte werd alles stapje voor stapje wat duidelijker, de lessen die ik mocht leren tijdens het hele proces was dat alles goed en kloppend mag voelen, geen losse eindjes meer, niet hebben om te hebben. Uiteindelijk was dit niet de plek omdat het om praktische redenen niet mogelijk was voor mij.

Mijn zoektocht gaat door. In het eerste bos waar ik de stenen naartoe had gebracht was nog niet afgesloten, de stenen lagen hier nog en ik besloot om deze te gaan halen. Zo ben ik weer los van wat er is en kan ik open staan voor nieuwe wegen. Met een positieve houding was ik op weg, eenmaal aangekomen bij de plek werd ik overdonderd van deze plek, ik was enorm onder de indruk, ik wilde hier niet weg, dit was mijn plek! Maar ja, ik had mijzelf beloofd om de stenen op te halen en verder te gaan. Steeds met twee stenen tegelijk begon ik het pad terug te bewandelen, de eerste twee stenen lieten zich makkelijk dragen. Terugkomend voor de volgende twee stenen ging dit moeizamer, wat is dit een mooie plek! Op discipline kon ik verder tot ik tien stenen naar mijn auto had gebracht, ik kon niet meer, ik was uitgeput en besloot om opnieuw contact te maken met de eigenaars om te kijken naar mogelijkheden. Het was een goed gesprek met niet het gewenste resultaat voor mij. Ik leerde hier dat alles kloppend mag zijn, voor beide partijen.

Gisteren ben ik met mijn maatje begonnen aan een tweede poging om alle stenen op te halen, nu was het goed, de stenen waren zo gehaald. Ook dit proces was kloppend, Er werd mij door de stenen nogmaals gevraagd of dit echt is wat ik wil en ik zei JA.

Nu heb ik de stenen thuis liggen, geen lijntjes meer van hoop maar een nieuw pad mag zich aandienen. Ik geloof in een plek die helemaal goed en kloppend voelt, daar waar de energie kan stromen en iedereen mag loslaten en ontvangen wat nodig is, daar waar iedereen volledig zichzelf kan zijn.

Mocht jij of iemand die je kent beschikken over een plek waar ik naar op zoek ben in de omgeving van Tilburg, alle tips zijn welkom. Wordt vervolgt!

Warme groet

Herken jezelf.
2 Reacties:
  • Mooi geschreven!
    Dat bos gaat goed komen, het juiste komt vanzelf op je pad blijf vertrouwen.
  • Wauw wat een avontuur zeg. Blijf vertrouwen ook dat kan helpen maar ik ga nog een stap verder wij zijn de scheppers van deze tijd wacht niet wat er op je pad komt maar vraag erom/ Liefs, Mia

Jouw reactie:

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Top