Welkom bij HERKEN JEZELF

Welkom    Diensten    Over mijzelf    Actueel    Blog    Contact    Prijzen   

 

logo Herken Jezelf - Ad Hamers -  Tilburg
 

BLOG HERKEN JEZELF

Deze blogsectie gebruik ik voor het delen van inzichten op basis van kennis en levenservaring. Mijn doel is dat mensen zich daarin herkennen. Voel je vrij om ook jouw beleving te delen als reactie op een onderwerp zodat ook jouw belevingen mogen gaan leven.

Vanwege de gevoeligheid van reacties op bepaalde onderwerpen worden de ingezonden reacties en teksten pas na een akkoord van de beheerder geplaatst. Alleen de naam en informatie die jij toegankelijk maakt zullen zichtbaar zijn. Jouw mailadres zal niet worden getoond aan de bezoekers van de blog.

Blog sectie

Luisteren naar je lichaam

BEWUSTZIJN   /   18 februari 2019   /   0 REACTIES   /  A+ | a-

We herkennen het bijna allemaal en blijven luisteren en “geloven” in de waarheid van de ander omdat we die niet  willen teleurstellen of kwetsen maar ondertussen zeggen we nee tegen het geloof in onszelf. Wat de ander bedoelt is “dit heeft mij geholpen en dat gun ik jouw ook” of het is “wetenschappelijk bewezen” en daarom moet je het zo doen. En zo krijgen we regelmatig goed bedoelde tips en adviezen voor een lang en gelukkig leven die blijven kleven in ons onzekere lichaam. We willen de ander niet teleurstellen. we willen later verslag uitbrengen hoe je een goed bedoelde tip ervaren hebt. Anders gezegd, je gelooft er al niet in maar doet het toch. Hier raak je in onbalans en weet zowel je geest als je lichaam niet meer wat jij wil, ofwel weet jij niet meer naar welk stemmetje je nu moet gaan luisteren. Dit lijkt allemaal heel erg onschuldig maar door ons leven heen zijn er behoorlijk wat projecties die zijn blijven kleven en waarvan je nu niet meer weet wat van jezelf is en wat van de ander is, onzekerheid wat leidt tot…..

Veel hiervan heeft te maken met onze kwetsbaarheid, het goede geloof in anderen, onze (over)gevoeligheid, het goed willen zijn. En het leuke hiervan is, we doen het zelf ook bij anderen omdat we hier voldoening uit halen en graag de ander “de gouden tip” willen geven voor een lang en gelukkig leven. Let op, dit kan van alles zijn, wat je wil gaan doen, hoe jij jezelf kleed, wat je eet, zelfs vakanties en datgene wat je graag koopt, we vertrouwen nog te vaak op de goed bedoelde adviezen van anderen. De media speelt hier nog eens op in door precies te presenteren waarnaar jij op zoek bent en zo dragen we van alles met ons mee wat niet van ons is.

Doordat we zijn afgeleerd om te luisteren naar wat goed is voor ons eigen lichaam en geest leven we in onzekerheid, een negatiefzelfbeeld, we zijn niet goed genoeg, we weten het niet meer en noem maar op. Dit omdat we de ballast dragen die anderen met een goed bedoelde bedoeling op ons geprojecteerd hebben (nogmaals, we doen het allemaal)

Hoe ga je hier nu mee om.

Bij de eerste volgende keer en dat is sneller dan je denkt neem je iemands advies ter harte, je gaat bewust voelen wat de tip met jou doet. Neem even de tijd voor jezelf, sluit je ogen en wees stil, maak contact met je lichaam door iedere deel, orgaan, cel aandacht te geven. (Door bewust je in te ademen zuurstof naar alle delen van je lichaam te sturen, even onwennig maar dit gaat snel verbeteren) In het begin zal het wat onwennig zijn omdat je niet meer gewend bent om je lichaam om advies te vragen, maar doe het toch maar. Je vraagt dan of je lichaam dit nodig heeft en of je geest dit nodig heeft. De valkuil is dat je altijd een antwoordt kan vinden waardoor jij jezelf overtuigd maar let op, dit kan de angst zijn die opspeelt om niet de ander af te hoeven wijzen, ook dit weet je wanneer je eerlijk naar jezelf bent. Dan hebben we ook nog ons ego die er alles aan doet om dit te omzeilen, logische, die heeft bijna altijd zijn zin gehad en wanneer dit gaat veranderen dan laat hij/zij van zichzelf horen. Lukt dit niet dan probeer je het later opnieuw net zolang tot jij overtuigd bent en je gevoelens kloppen, het antwoord kan ja of nee zijn en is altijd goed zolang het voor jouw goed voelt, je zal merken dat het steeds beter gaat!

Op deze manier kun je volledig terug in balans komen door stil te staan bij iedere keuze die je maakt. Wat is goed voor mij en wat heb ik (je lichaam) nodig ook al vindt de ander dat dit niet goed of niet passend is bij jou. Laat je niet meer van je pad halen wanneer jij het voor jouw gevoel goed doet, er zijn altijd wegen die je kan bewandelen en mensen die je steunen wanneer jij laat zien wie je werkelijk bent. Vertrouw je hart en bewandeld dit pad, dit is je gegeven om te bewandelen, hier ben jij goed in en hier is geen leerschool voor. Herken jezelf! geloof in je innerlijke kracht!

Warme groet,
Herken jezelf

Jouw reactie:

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Top