Welkom bij HERKEN JEZELF

Welkom    Diensten    Over mijzelf    Actueel    Blog    Contact    Prijzen   

 

logo Herken Jezelf - Ad Hamers - Tilburg
 

BLOG HERKEN JEZELF

Deze blogsectie gebruik ik voor het delen van inzichten op basis van kennis en levenservaring. Mijn doel is dat mensen zich daarin herkennen. Voel je vrij om ook jouw beleving te delen als reactie op een onderwerp zodat ook jouw belevingen mogen gaan leven.

Vanwege de gevoeligheid van reacties op bepaalde onderwerpen worden de ingezonden reacties en teksten pas na een akkoord van de beheerder geplaatst. Alleen de naam en informatie die jij toegankelijk maakt zullen zichtbaar zijn. Jouw mailadres zal niet worden getoond aan de bezoekers van de blog.

Blog sectie

De weg naar je innerlijke geloof

BEWUSTZIJN   /   24 april 2019   /   3 REACTIES   /  A+ | a-

Het is voor velen onder ons, naast een groot verlangen en soms een zware weg om te bewandelen niet altijd makkelijk om het pad van bewustzijn of lichtwerker te bewandelen in een wereld waar bepaalde geloven sterk overheersen. Mijn ziel wil graag zichtbaar zijn maar mijn hoofd doet er alles aan om dit te voorkomen. Angsten en trauma’s uit het verleden overtuigen je steeds om iets niet te doen uit angst dat het verleden zich herhaalt. Hou je maar verborgen en ben niet zichtbaar dan ben je veilig, ben afhankelijk en onderdanig dan ben je veilig, ben dienstbaar dan ben je veilig, voldoe aan verwachtingen dan ben je veilig, hou jezelf klein dan ben je veilig is het geloof wat vele onder ons eigen hebben gemaakt om te kunnen overleven. 
 

Waarom dit verhaal, ik neem jullie een stukje mee op mijn pad.


Ruim 16 jaar ben ik bezig met het bewandelen van mijn pad naar bewustwording en dan denk je nou, dat gaat goed. Maar steeds loop ik in andere niveaus tegen andere stukken aan en zo ook nu weer, zichtbaar zijn! Mijzelf durven laten zien in een wereld die gecreëerd is vanuit een geloof wat alles heeft gedaan om macht te krijgen, zo groei je op, dit neem je waar, hierin pas je jezelf aan. Mijn ziel wil graag gezien en gehoord worden maar delen van mijn denken zijn nog bang, bang om gezien te worden, bang om te zijn, gebaseerd op gebeurtenissen uit een ver verleden.
 
Ooit was er een tijd waarin bepaalde geloven werden uitgemoord omdat ze niet voldeden aan bepaalde verwachtingen van andere geloven. Zo ook Indianen en Sjamanen en daar vertel ik nu iets meer over vanuit mijn beleving. Indianen waren een zelfvoorzienend volk en leefde met en van de natuur. Een ander geloof kreeg hier weet van en deed er alles aan om te bemachtigen waar de indianen gebruik van maakte. Zo werden er vele indianen en sjamanen uitgemoord en verjaagd van de gebieden waar zij leefde. Dit gebeurde op vele plaatsen op aarde en ook bij andere geloven. Nu is het zo dat wel het volk werd vermoord maar niet de ziel. De ziel leeft eeuwig voort en langzaam maar zeker komen overal ter wereld deze zielen langzaam weer tot leven met een boodschap en oude wijsheid welke nodig is voor het herstel van moeder aarde en al wat leeft.
 
Langzaam durven onze zielen weer zichtbaar te zijn omdat ze geboren worden onder de mensen die door hun geloof wat gebaseerd was op angst, dit andere hebben aangedaan. Klinkt complex en dit is het ook. We deden het allemaal omdat dit van ons werd verwacht om onszelf veilig te voelen. 

Door dit gebeuren zijn mensen in de volgende levens in hun angsten en trauma’s blijven hangen door in hun innerlijke wereld te blijven leven, onzichtbaar zijn. Nu anno 2019 zie je dat steeds meer mensen op zoek zijn naar bewustwording en spirituele ontwikkeling wat er lang niet heeft mogen zijn. Dit betekent herboren worden, trauma’s en angsten achter ons te laten, we hoeven niet langer ons zijn te verbergen uit angst dat ons iets gaat overkomen. We mogen weer gaan leven vanuit ons hart wat verbonden is met onze bezieling!
 

Wat wil ik nu eigenlijk zeggen.


Doordat vele stromingen in vorige levens er niet hebben mogen zijn worden onze zielen opnieuw geboren maar nu vermengd onder de bevolking waarvan het geloof macht wilde hebben, dit gebeurt omdat we dan “veilig” zijn en leven binnen hetzelfde geloof maar hier niet in geloven. Omdat we als gelijke soort geboren worden maar met een eigen geloof is dat wat niet voor niets gebeurt. Ik beperk mij even tot de indianen, zij (wij) hebben een bepaald geloof en waren verbonden met al wat leeft, met al wat bezield is. Zij geloven in de kracht van moeder aarde en niet wat door een geloof wordt opgelegd wat gebaseerd is op angst.
 
Ze waren makkelijk uit te roeien in een ander bewustzijn. Nu is het zo dat al deze zielen opnieuw incarneren over de hele wereld, dit omdat wij verbonden zijn met moeder aarde en al wat leeft. Dit betekent ook vaak een eenzaam bestaan tot we zichtbaar durven zijn en oude pijnen achter ons hebben gelaten om vervolgens te gaan leven vanuit ons hart wat verbonden is met onze bezieling, durven zijn! 

Het is de innerlijke strijd die velen van ons voeren, voldoen aan verwachtingen of leven vanuit ons hart met ieder zijn eigen innerlijke kwaliteiten die de wereld opnieuw in balans zal brengen. Leef je leven en volg je hart, ziekte zal je hierbij helpen zolang jij niet gelooft in wie je werkelijk bent. Iedereen is nodig en iedereen is uniek als jij hier maar in gelooft en er zal een wereld voor je open gaan. Geloof in je eigen zijn!

(Ik heb het nu over Indianen en Sjamanen maar dit geldt natuurlijk voor alle stromingen die verbonden zijn met wie iemand werkelijk is).    

Warme groet, 
Herken Jezelf
 

3 Reacties:
 • Supergoed verwoord en je legt de vinger precies op de zere plek waar velen mee worstelen ook ik.
  En super subliem dat je je kwetsbaar durft op te stellen. Dat siert jou fijn mens. Om trots op te zijn.

  Liefs, Mia
 • Dankjewel Mia,

  Ik ben super blij met je reactie!!

  Liefs Ad!!
 • Heel herkenbaar Ad, dankjewel hiervoor! Liefs! Esther Storm Crow

Jouw reactie:

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Top