Welkom bij HERKEN JEZELF

Welkom    Diensten    Over mijzelf    Actueel    Blog    Contact    Prijzen   

 

logo Herken Jezelf - Ad Hamers -  Tilburg
 

BLOG HERKEN JEZELF

Deze blogsectie gebruik ik voor het delen van inzichten op basis van kennis en levenservaring. Mijn doel is dat mensen zich daarin herkennen. Voel je vrij om ook jouw beleving te delen als reactie op een onderwerp zodat ook jouw belevingen mogen gaan leven.

Vanwege de gevoeligheid van reacties op bepaalde onderwerpen worden de ingezonden reacties en teksten pas na een akkoord van de beheerder geplaatst. Alleen de naam en informatie die jij toegankelijk maakt zullen zichtbaar zijn. Jouw mailadres zal niet worden getoond aan de bezoekers van de blog.

Blog sectie

Wedergeboorte

LEVENSWIJSHEID   /   07 oktober 2018   /   0 REACTIES   /  A+ | a-
Zoals een geboorte feest en vreugde brengt is ook de dood een natuurlijke cyclus van het leven echter met een andere emotie zoals wij dat kennen wanneer een bekend persoon de aardse wereld gaat verlaten. Dan is er ook nog het stukje hemel of hel! Wanneer je doet wat ik je zeg dan ga je naar de hemel en anders naar de hel! Het creëren van angst is hierbij de vernietigende kracht die je afhankelijk en dienstbaar maakt, dit is een stukje wat generaties lang werd ingezet om te geloven in de waarheid van een geloof buiten jezelf. Weg van je gevoel, weg van zijn.

Zolang wij geloven dat de dood slecht, het einde, pijn en verdriet met zich meeneemt dan is dat de waarheid omdat dit is wat wij kennen. Maar is dit ook de waarheid, dat mag ieder voor zichzelf bepalen, welke lading projecteer ik op de dood? Deze cyclus speelt zich af in ons denken, opgeslagen waarheid van wat is geprojecteerd op mensen. Wanneer we een stapje verder gaan en gaan voelen wat de dood voor ieder van ons betekent dan ga je merken dat de dood een hele andere betekenis heeft. De dood is niet het einde van een menselijk bestaan, de dood is een transformatie naar een nieuwe bewustzijn, het afsluiten van een geleefd leven en een begin van een nieuw leven wat samengaat met het opnieuw geboren worden waar ieders bewustzijn verdergaat vanuit een vorig leven. Ons leven is er nooit voor niets! Ons leven gaat door met steeds een hogere verbinding in een nieuw bewustzijn, een nieuw fysieke lichaam.

Wanneer wij merken in ons huidige leven als wij terug kijken naar het verleden dan zien we de verandering in mensen van vijftig en honderd jaar geleden. Vroeger waren vele mensen gesloten, je wist niet wat er in mensen afspeelde, mensen deden hun werk en zorgde voor elkaar omdat dit is wat er kon en mocht zijn. Kijken we naar de huidige periode dan zien we dat er steeds meer ruimte komt en mag zijn voor ieders bewustzijn, mensen zijn opener, zijn zoekende en benoemen steeds vaker wat er in hem of haar om gaat, dit bewustzijn is er altijd al geweest maar heeft er lang niet mogen zijn. Door een steeds groter groeiende verbinding met ons zelf te ervaren komen we steeds beter in verbinding met wie wij werkelijk zijn. We geloven steeds minder in een kracht/macht buiten ons en steeds meer in onze eigen innerlijke waarheid, we weten heel goed wat wel of niet bij ons past, daar hebben we anderen niet meer voor nodig, we zijn steeds beter in staat om ons eigen leven te leven zonder afhankelijk te zijn van wat anderen van ons verwachten. Dit is ook het leven, iedereen heeft een eigen bewustzijn en het is ieders taak om daar de verantwoordelijkheid voor te dragen.

Warme groet

Herken jezelf
 
Tags:  wedergeboorte · geboorte · feest · vreugde · leven · dood

Jouw reactie:

CAPTCHA Image
Play CAPTCHA Audio
Refresh Image
Top